Over Anja

 

Het is mijn passie om vrouwen te ondersteunen om te worden wie ze werkelijk zijn. Niet wie ze denken dat ze moeten zijn. Wanneer je thuis komt in je eigen huid, gebeurt er magie. Je bloeit open en iedereen om je heen wordt er beter van.

 

 

Met meer dan 15 jaar ervaring als coach en archetypal consultant in mijn rugzak, ontwikkelde ik de Powervrouwen-workshops speciaal voor drukbezette vrouwen. Ik combineer de oeroude wijsheid uit spirituele tradities met het werk van Jung en de nieuwste wetenschappelijke coachingsmethoden. Mijn aanpak is no-nonsense, gekruid met een tikkeltje intuïtie.

Wanneer je het leven leidt dat past bij wie jij diep van binnen bent, dan beschik je over vitaliteit en innerlijk enthousiasme. Indien dat niet zo is, dan voel je je waarschijnlijk vermoeid en emotioneel afgestompt. Misschien heb je pijn in je lichaam, veroorzaakt door stress en angst. 

Ik help je ontdekken wie je diep van binnen bent. Wie je bedoeld bent om te zijn. Wat bij jou past en wat niet bij jou past. Zodat je in staat bent om keuzes te maken, gebaseerd op contact met je hart en ziel. En je leven kan leiden dat van jou is en van jou alleen terwijl je bijdraagt aan het grotere geheel. 

Opleiding en werkervaring

Ik  ben internationaal gecertificeerd NLP-trainer en volgde aan de KU Leuven de postgraduaatopleiding familie- en systeemopstellingen. Ik ben een gecertificeerd coach en counselor en volgde vele opleidingen rond persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik ben opgeleid als archetypal consultant door het CMED instituut. Daarnaast ben ik gelicentieerd Insights Discovery trainer en Psych-K coach. Ik heb veel ervaring als gecertificeerd systemisch opsteller, en ben eveneens opgeleid als body-oriented trauma coach. Daarnaast verdiepte ik me in mindfulness, kabbala, intuïtieve reading & healingheartmath stress reductie, reikigeweldloze communicatie, en Harvard Negotiation Skills.

Sinds 2004 werk ik als leiderschapstrainer en executive coach, in België en Nederland. Tot mijn opdrachtgevers behoren onder meer ASML, ABC Groep, BMW, A.T. Kearny, Van Gansewinkel, AXA, KBC, Amnesty International, Sanofi, Sun Chemical, Randstad en Xylos.

Met Ronald Rier ontwikkelde en geef ik de coachingsopleidingen voor de Bold-Coach Academy.

Sinds 2009 ben ik docent bij Arcturus, één van de 3 belangrijkste NLP-instituten van de Benelux en gerenommeerd voor zijn transformerende opleidingen

In 1998 behaalde ik mijn master in fotografie aan Sint-Lukas in Brussel. Als fotografe heb ik een scherp observatievermogen ontwikkeld en ben ik alert voor elk signaal. Een continue focus op de essentie vormt mijn meerwaarde.

Wat zijn archetypen?

Instinctieve gedragspatronen die deel uitmaken van het collectief onbewuste. Mythen, sprookjes en dromen bevatten vaak archetypische voorstellingen. Ze zijn een soort blauwdrukken of ‘oerkarakters’ die in elk mens schuilen. Ze oefenen invloed uit op de manier waarop we ons gedragen en reageren. Een archetype is een blauwdruk zoals het zaadje van een plant. De omstandigheden bepalen hoe groot en sterk de plant zal worden. Maar de basisvorm blijft als blauwdruk zichtbaar.

Archetypen zijn mogelijkheden in ons. Het zijn fundamentele menselijke patronen waarvan sommige in bepaalde mensen sterker zijn dan in andere mensen. Er zijn archetypen in ons die bevrijd moeten worden en anderen waarvan de macht moet worden ingetoomd. Ze omvatten hoe je in het leven staat en reageert. Iemands persoonlijkheid is geen willekeurig samenraapsel van eigenschappen, maar valt binnen een bepaald ‘profiel’. 

Een van mijn bronnen voor de workshops is het werk Jean Shinoda Bolen (psychiater en hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit van Californië). In haar boeken over archetypen combineert zij verhalen van de Griekse godinnen met de archetypes uit de psychologie van Jung.  Het is de combinatie van archetypen die een mens diepgang en gelaagdheid geeft. Meerdere archetypen kunnen tot uitdrukking komen, maar in veel gevallen zijn er enkele die de hoofdrollen spelen in iemands karakter. Wie een breed repertoire in zich heeft, zal makkelijker kunnen omgaan met verschillende soorten situaties. 

Alle archetypes zitten in je, al zullen sommige blijven sluimeren. De godin Artemis kan een archetype zijn dat al van bij de geboorte aanwezig is. Bij sommige vrouwen wordt deze pas op latere leeftijd geactiveerd, bij anderen nooit. Archetypes zijn een manier om je psychologische landschap in kaart te brengen. 

Iedere vrouw is een unieke en aparte variatie van archetypen. Wanneer je zicht hebt op de archetypen die in jou aanwezig zijn, begrijp je waarom bepaalde patronen in je leven zich herhalen. Ze bepalen wie je als partner kiest, wie je vrienden zijn, wat je talenten zijn en welke job bij je past. 

Vanuit mijn connectie met de wereld van de mystiek en archetypes kan ik je energetische blauwdruk lezen en helpen om oude overtuigingen te transformeren. Zodat je vanuit contact met je kern authentieke keuzes kan maken. 

Het (h)erkennen van wie je werkelijk bent, kan leiden tot meer zelfacceptatie en rust. Het kost zoveel energie om niet jezelf te zijn. Misschien kom je erachter dat je niet trouw bent aan de godin die het dichtst bij je staat.  Mijn workshops kunnen je helpen om je authentieke zelf te worden, zodat je je hele omgeving naar een hoger niveau kunt tillen. Een vrouw als haar stralende zelf, daar heeft iedereen in de omgeving plezier van.

 Wanneer je zicht hebt op de krachten die je leven sturen, en op de kwaliteiten en schaduwkanten in je leven, dan kun je nog bewuster je sterke punten uitbouwen en bedacht zijn op je zwakke punten. Je kunt ook besluiten om archetypen die nog niet in jou aanwezig zijn te ontwikkelen, en daarmee een completer en veelzijdiger mens te worden.